lördag 1 maj 2010

Sköna maj, välkommen

Det har varit en annorlunda vår i år. Mars och april brukar ju vara de mest nederbördrikaste månaderna, men i år har det inte kommit nästan någon snö under dessa månader. Det har varit blåsigt och inte så varmt, men ingen snö. Men nu när man tror att den riktiga våren kommer så kommer snön. Det känns så trist med dessa bakslag (som man vet kommer varje år) när man precis har börjat ställa in sig på att snart kunna gå ut i skogen och spåra eller bara strosa.


Den här helgen är Danne hemma. Han bor hos Egon, men det är i alla fall roligt att träffa honom. I morgon åker han till Piteå för att jobba där en vecka och på fredag åker han med mej ner till Gävle. Då får vi tid att prata riktigt. Jag älskar att sitta och prata med Danne. Kan sitta halva nätterna vid köksbordet och bara prata om allt och inget. Han är en riktig filosof och vi kan filosofera om allt hur länge som helst. Det är stunder som jag längtar efter. Men det ska bara vara han och jag, om någon annan är med i samtalen så blir det inte alls detsamma.

Veckan som gått har jag tränat en del med Iza. Hon är duktig lilltösen, men har väldigt svårt att hålla focus om det finns fler träningsekipage på plan. Micke och Sara går bra men är det någon annan där, så måste hon bara hålla koll på dem och har väldigt svårt att koncentrera sig på mig. Men det är väl en träningssak det också. Något som vi får jobba med på Carina-kursen. Måste nog också börja gå på onsdagsträningarna och bara vara där på plan, utan att ställa några högre krav på Iza, utan bara promenera omkring bland de tränande ekipagen, så får hon se att det inte händer något trots att det är många hundar och människor där.

På måndag ska sommardäcken på... det är nog därför det snöar nu. Men det spelar ingen roll de ska på i alla fall.
Nu ska jag försöka hitta på något vettigare att göra än att sitta här och svamla.... Vi hörs

3 kommentarer:

Marie-Louise sa...

Sköna Maj var det ja...huvva, nästan så att man blir deprimerad! Det här med koncentrationen är något som jag också måste jobba på med Misseman. Hoppas nu ni får en superhelg och att vi snart kan träna tillsammans igen!

Anonym sa...

Ja koncentrationen är nog en träningssak och det måste bli träning nu på kvällarna när det är mycket folk i farten...........men var tar träningssuget vägen - jo det faller ner i botten med snön - skit vad tråkigt när det snöar. Hade faktiskt också tänkt att det snart blir ett spår eller två.....:)

Monica Micke och Sara

Lena o Puma sa...

Jo det var ju det där med koncentrationen...Puma tror ju att alla berömmer just henne och alla leksaker som slängs i luften är hennes ;) men det går bättre och bättre iallafall...är riktigt taggad till Carinas kurs, vad kul det ska bli :)