lördag 27 juni 2009

Tack alla ni som höll tummarna, det hjälpte....

Nu är Izas officiella utställningsdebut avklarad. Det gick som en dans... ordagrant... Hon dansade sig genom ringen 4 varv. 5:e varvet var några travsteg så domaren blev nöjd.

Jag är ändå mer än nöjd med hennes debut. Hon fick ett första pris och hp. Det var bara hon i klassen. Lisa ställde även Doris som knep sitt sista cert och fick sitt championat.

Jag var lite orolig på morgonen. Hade tvättat bort kladdet i öronen och de stod rakt upp...
Hon hade schäferöron hela tiden innan vi skulle in i ringen, men i samma ögonblick som vi gick in i ringen så tippade hon båda öronen. Följande kritik fick vi: Feminin juniortik av mkt god typ. Bra helhet och prop. Vackert huvud och uttryck. Korr.bett. Väl burna öron. Skulle kunna ha stramare rygg, ngt sluttande kors. Bra ben och tassar, utm kropp. Korr. pälskvalite. Ännu mkt valpiga rörelser.

När vi kom ut från ringen åkte öronen upp till "schäferöron" igen. Men nu åker kladdet in igen...
Skrämma matte sådär med öronen. Men hon är duktig tösen, hon vet när det gäller....

Nu är vi trötta och ska ta en liten siesta i värmen. Ikväll är det 40-års fest som gäller, och i morgon börjar jag redan 6.20. Har lovat hjälpa till i veterinärbesiktningen.

vi hörs, nu ska jag zzzzzzzzzzzz en stund

1 kommentar:

Yvonne sa...

Grattis!
Så Iza är inte bara smart, utan även snygg? ;-)

Hexxa ska debutera på SGVKs utställning på fredag kväll i Piteå. De har även valpklass 4-6 månader, så vi passar på att prova. Ska även ställa ut Käck i veteranklass. Så jag räknar kallt med BIS-valp och BIS-veteran ;-)

Skulle nu domaren inte vara kompetent nog att inse detta blir de båda BIAF (bäst i alla fall)

Kommer du till Piteå?