torsdag 8 oktober 2009

Valpkurs i en dm snö

Så var första kurstillfället med valparna avklarat. Tyvärr så var det 1 dm snö på planerna, så vi fick pulsa. Vi hade valpar från 4-6 månader och det var inte så roligt med denna snö. Bl a hade en liten dvärgtax det väldigt jobbigt.

Men både förare och valpar var riktigt duktiga och kämpade på i snön. Vi gick idag igenom hur vi tränar kontakt med valpen. De fick även träna på att gå fint i koppel (men då fick de kortbenta hundarna gå på vägen upp till torpet och på parkeringen). Sitt och sitt stanna kvar fungerade också bra.

Min Iza är nog inne in en konstig hormonperiod just nu för hon är lite prillig. Snön är jättefarlig och kall. "Måste jag kissa i snön?" Här hemma har hon verkligen börjat terrorisera Mimmi. Alla grejer som Mimmi har plockar hon av henne. Det är väl det att Mimmi som är blind börjar dala i rang och då är Iza inte sen att försöka klättra. Hon har också blivit lite "nervig". Det är odjur i trappuppgången, och när det är mörkt ute så finns det bara farliga människor och djur där.
Vi får nog ligga lite lågt med träningen ett tag för just nu är det annat som rör sig i hennes lilla huvud... I morgon ska jag gå ut med Monica och hennes juveler, så kanske hon kommer över sin betänklighet mot snö. Om hon får busa runt med Sara, så kanske hon upptäcker att snön inte är farlig utan ganska skoj.

Nu väntar sängen.... ny arbetsdag i morgon
Natti natti

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, just nu är Sara väldigt pigg och lycklig - Micke har de han gör.........:) Hon kan nog behöva en annan liten terrorist att "leka" med - det blir nog bra ska du se!

Monica Micke och Sara

Yvonne sa...

Huga! Har ni fått snö? Det dröjer kanske inte så länge innan vi har vitt här vid kusten också, men jag längtar verkligen inte! Än ett tag vill jag ha en snöfri träningsplan.