fredag 28 augusti 2009

Brittsommar

Idag har det verkligen varit brittsommar. Tog kompledigt på eftermiddagen och har varit ut i skogen och spårat med Monica och Pigan. Vi la spåren efter vägen till trappbanan (mitt emot flygplatsen). Tog en skön prommenad medan spåren la till sig. Vi gick i T-shirt och blev svettiga i alla fall. Det märktes på spåren att hundarna också var påverkade av värmen.

Iza började som vanligt och och gick ut hårt, men hon har för bråttom och hon missade första apporten. Därefter hade jag gjort en snurr och den tog hon fint. Vinkeln därefter gick också fint, men sen blev hon så trött så hon la sig ner i spåret en stund och vilade. Efter lite rast gick hon vidare och hade inga större problem, men man märkte att hon var trött både i huvudet och i kroppen, det var inte något större drag i linan.



För Monicas hundar gick det jättefint. Jag gick inte med på Saras spår, men Monica tyckte att det gått kanonbra. Micke gick som vanligt på räls, men även han blev trött idag, det var mycket torrt i marken och varmt. Men man ser att hela han är så lycklig när han får spåra.



För Pigan och Aramis gick det bra i början, men Pigan hade nog gjort lite för mycket klurigheter för honom (det är så lätt att glömma bort att han är bara en baby på 5 månader), för efter en liten stund så var han så slut i huvudet och tappade spåret och orkade inte leta upp det. Det slutade med att vi avbröt hans spår och la ett nytt kort rakt motivationsspår med Pigan på slutet och det gick kanonbra. Så även Aramis fick ett bra avslut.



Efter skogen och en snabb kattvätt, så åkte jag och Monica ner till Gällivare och gick till fd Centrumbaren och åt middag. Jättegod

Inga kommentarer: