måndag 1 mars 2010

En riktigt skön helg...

Vaknade tidigt på lördag och upptäckte att det var sol och hyfsad temp ute. ÄNTLIGEN kan man vara ute ordentligt. For och hämtade Mimmi från husse och sedan bar det av ut. Vi åkte till Sarkasvaara där Monica redan var med sina hundar. Det blev spår på skoterspåren där. Gissa om Iza var taggad. Helt galen när spårselen kom fram. Fick linda spårlinan kring handen för att kunna hålla emot. Spåret gick galant, men hon missade en apport och det berodde helt enkelt på att hon hade alldelens för bråttom och jag höll inte in henne nog mycket. Iza är en spårtokig liten tjej, det är helt klart.
För Micke och Sara gick det också bra. Micke är ju säkerheten själv så han gick som på räls, men så är han ju lite äldre än våra yrhönor till tjejer... Sara led nog lite av samma symtom som Iza.... bråttom, bråttom....

När alla spår var klar så lyckades Monica fånga hela kvarteten på ett och samma kort. Duktig fotograf.

På söndag var det inte sol, men ändå skönt. Då blev det en låååångpromenade efter skoterspår som gällde. Och rätt som det var så tittade solen också fram en stund. Det är så roligt att ha med lilla Mimmi. Hon är så otroligt duktig trots att hon inte ser något. När hon ibland går in i en snödriva, så skakar hon bara på sig och fortsätter i någon annan riktning. Och hon pinnar på så bra. I går gick vi i drygt två timmar, och hon hängde med hela tiden, trots sina korta små ben.

Hon har till och med ork och lust att leka mellan varven också när vi går. Ibland ser hon ut som ett riktigt snömonster när hon borrat in sig i någon snödriva eller i lössnön.
Efter en underbar dag ute i friska luften, så la jag mig på soffan för att titta på 5-milen. Såg starten och sedan var de plötsligt på 3,5 mil, så det blev en kort 5-mil. Men svenska killarna är helt otroliga och Johan Olsson fick ytterligare ett brons...
Nää nu har jag inte tid att sitta här, nu måste jag göra mig klar för jobbet. Vi hörs...






1 kommentar:

Anonym sa...

Ja detta måste vi göra om...:) Bara att kunna vara ute var ju det bästa av allt.

Monica Micke och Sara